Highsensetive much?

Siden jeg ikke har egne møter å gå på og har behov for å snakke om temaet så får dere være lyttere. Jeg vet om flere av dere som er i samme bås som meg bl.a min mor og mest sannsynlig har dere behov for å diskutere saken dere og, eller lese om den.Jeg har alltid visst at jeg var anderledes og jeg har alltid vært klar over at jeg tar inn alt for mye- jeg har bare tenkt at det var fordi jeg var i kontakt med mitt høyere selv og var veldig åpen. Og det stemmer jo men ordet Høysensitiv hadde jeg aldri hørt om før nå.

Jeg sitter å leser artikkel på artikkel om det og det er akkurat som om jeg har funnet noen som endelig forstår meg fullt ut. Hver eneste setning beskriver meg og mitt liv, det er helt rart men også utrolig deilig å få en forklaring på det hele, trodde på en måte mye av det bare var meg som var lat, og ikke funket som jeg skulle og ble fort deprimert for ingenting.Trodde jeg var underernært på vitaminer og derfor alltid var den som var trøtt og sliten selv om jeg hadde sovet mest, trodde at jeg var et svakt menneske som ikke tålte press og har derfor ungått alle slags eksamener, oppkjøring, og har gjort det helt elendig på auditions i forhold til det jeg er kapabel til fordi høysensitive faller igjennom på prøver de blir iaktatt i og det er ikke min feil. Det er bare slik jeg ble født.

Tidlig på kvelden må lyset senkes veldig , omtrent helt mørkt har vi det her hjemme for øyene mine tåler ikke sterkt lys- hvertfall ikke om kvelden. 
Hver gang Klukk klapper pga fotball eller andre ting (han lever seg veldig inn og er veldig engasjert=) så får han kjeft, haha for det er så forferdelig høyt og skarpt at det føles nesten som om han skader meg. Jeg blir veldig fort sint om han gjør dette og føler for å kaste pcn i gulvet. Midt i brystet så er det noe som pulserer, og når jeg får angst, blir veldig sinna o.l så banker dette veldig fort (man kan se se fysisk veldig tydelig) og jeg får enorme smerter i brystet og har pusteproblemer. Det er ikke hjertet for det har en helt annen rytme som slår samtidig med dette. 

Jeg har alltid hatt veldig behov for å gjøre noe meningsfullt, som de beskriver i artikkelene så visner vi og dør bort om vi ikke føler vi gjør en forskjell eller er med på å forandre noe- noe som gir mening til livet. 
Jeg ler for meg selv her, nesten litt på gråten også i tillegg til smerte i brystet pga et kaos med følelser over å lese om detteMin verden igjennom mine øyne og sanser her er helt anderledes enn de fleste andres, og det er viktig at folk vet om det sånn at ikke ting blir oppfattet feil. Jeg trenger tid for meg selv, jeg har ikke overskudd til å være med på alt, komme å besøke folk så mye som andre kan for jeg blir helt gåen av en vanlig arbeids uke. Bare av å gå å handle på butikken kan jeg bli helt utmattet. Den ene gangen for noen måneder siden måtte jeg og Klukk nesten bare gå ut igjen uten varene, han måtte stå og holde på brystet mitt for det holdt på å eksplodere. Mest sannsynlig så var det noen kunder der som hadde en voldsom negativ energi eller som gikk og bar på noe som jeg tok inn bare av å være i samme rom som dem.  

 Så i jobbsammenheng der man er i kontakt med mange mennesker daglig er en stor belastning i seg selv i tillegg til jobben man skal gjøre,  i tillegg til at man har et voldsomt behov for å gjøre alt rett og er innmarrig samvittighetsfull. Jeg liker ikke å få kjeft, som de sier så vet vi med en gang vi har gjort eller sagt noe feil og straffer oss selv til de grader og om noen skal påpeke og kjefte i tillegg blir det for mye. 
Vi kjenner allerede energien din og vet hva du syns, no need to say it out loud.Jeg har alltid hatt en veldig sterkt bånd til dyr og vet som oftest hva katten min vil, om han mjauer fordi han er ensom og trenger nærhet eller om han vil ut, eller ha mat eller leke. Hester, hunder og andre dyr har alltid koblet seg på energien min og selv om det er første gang vi møtes så er de imøtekommende og blir aldri skremt. Jeg må bare hoppe over alle artikler om dyremishandling, om du tror du reagerer sterkt så kan du gange den smerten med 5- der har du meg som nesten må legges inn om jeg skal gå grundig inn i en slik sak.

Jeg elsker musikk, dans, kunst, teater, filmer og alt kunstnerisk. Jeg blir utrolig rørt (sitter å hygriner) og det gir meg så utrolig mye, det fungerer som healing om jeg ser en spisode av Glee, eller sitter på youtube og hører favorittsangene mine. Og jeg trenger healing- ofte i og med at jeg tar inn alt det negative fra alle kanter konstant.Jeg har i mange år laget beskyttelses sirkler rundt meg selv, huset mitt og de jeg er glad i for å kunne fungere og føle meg trygg og for å holde det negative på avstand og det sier de også er en lur ting å gjøre.

Vi er veldig kreative, omsorgsfulle, intuitive, fantasirike og samvittighetsfulle, og om vi blir plassert i sjefsstolen og får styre som vi vil kan vi flytte fjell. Jeg har alltid syns at jeg har vært veldig flink til å jobbe, og dette er absolutt en del av grunnen til det.

Å være lykkelig vil si at man er i balanse. At man er i harmoni med seg selv. Dette er veldig vanskelig for slike som meg som stadig blir dyttet ut av denne balansen pga støy utenifra.
Jeg er veldig redd for at andre skal tro jeg er sur og i dårlig humør mange ganger for jeg klarer ikke å småprate og le og være normal store deler av tiden fordi jeg kjenner på alt det alle rundt meg hele tiden føler. Om jeg er blandt mennesker som er fulle av positiv energi og har det bra med seg selv, så jeg jeg selvfølgelig med på lasset. Derfor har jeg det som regel utrolig gøy når jeg er ute på fest for da har alle lagt fra seg vonde følelser og går inn for å kose seg. Det er befriende for meg og da koser jeg meg såå, føles som om 1000 tonn flyter bort fra mine skuldre.Jeg ser på det å være høysensitiv som en stor resurs, jeg vet jeg har mange kvaliteter som er bra for andre og jeg trenger å føle at noen trenger meg. Jeg trenger å føle at jeg gjør noe meningsfullt og jeg har behov for å føle at det jeg er har en verdi. 

Samtidig så er det utrolig slitsomt, en stor påkjenning som aldri vil gå bort og som ofte ødelegger sjangsene mine for å kunne lykkes i noe i forhold til at jeg faller igjennom når jeg må bevise noe, prøver og alt sånn. Men jeg syns selv at jeg er fantastisk flink til veldig mye når jeg koser meg og føler meg trygg og det er det som betyr noe.

"Blir fort handlingslammet" står det. Ja,  på det værste så skjønner jeg ingenting selv om jeg kan det inn og ut. Da er det bare å gi opp, og heller prøve igjen en annen gang. Dette er veldig dumt fordi ofte dreier det seg om å forklare noe for folk som forventer mye av meg. Og plutselig står jeg der og klarer ikke å sette riktig ord etter hverandre og det er akkurat som jeg står og ser på at jeg selv driter meg ut og jeg har null kontroll over det.Når jeg er sulten (og det er mange ganger i løpet av dagen) blir jeg kjempe irritert om jeg ikke får spise. Jeg jobbet på en plass før som ikke var så greit i forhold til spisepauser og det var et helvete hver gang og noen av de folkene som hadde noe med det å gjøre er noen jeg kommer til å mislike sterkt resten av livet mitt.

Det står at vi har lett for å bli syke, jeg har ikke vært fysisk syk på 15 år men inni meg har det ikke gått like bra som noen av dere sikkert har fått med dere. 
Mange ganger kunne jeg ønske jeg hadde noen piller tilgjengelig som jeg kunne ta når det ble for mye for meg. Skal tydeligvis ikke ha nok med mitt eget liv og egne problemer jeg må ta inn alle andres også. Jeg har ofte følt at jeg har vært en veldig svak person hele livet fordi jeg konstant har gått med en desperat tanke om at jeg ikke orker mere. Men jeg forstår nå at det er en grunn til disse følelsene og ja det har vært beintøft til tider.Jeg elsker å sitte hjemme for meg selv, heldigvis så er ikke Klukk et voldsomt full fart menneske han heller, i går feks satt jeg med samme tingen på pc`n omtrent fra morgene til kvelden uten at jeg hadde fått gjort noe annet, og det passer meg helt fint. Jeg trenger tid og ro og jeg trenger å gjøre ting i mitt eget tempo for at jeg ikke skal føle jeg må stresse og komme i ubalanse.

Jeg er veldig god på å lese andre mennsker, eller jeg liker å se på det som om at jeg føler andre mennesker. Klukk er flink på å lese dem, jeg er flink på å føle dem. Sånn typ 100 %. Og har derfor veldig vanskelig for å vite hva jeg skal si og ikke si, hvordan jeg skal oppføre meg og hva jeg skal legge vekt på.Jeg blir rolig og balansert av den vakre naturen vår, soloppganger, solnedganger, skog, store fjell, pøsende regnvær, nydelige oaser, lukten av nyklippet gress og lyden av bølgeskvulp. 

Jeg burde egentlig begynt å meditere og kansje startet med yoga, det kommer nok etterhvert.  

Det er viktig for meg at hvertfall familie og venner blir klar over dette sånn at dere kan forstå min væremåte litt bedre og jeg slipper å føle et stort ubehag når jeg ikke klarer å forklare meg når jeg ikke helt har kontrollen. Håper innlegget var til hjelp for dere andre som er som meg, vi kjenner det igjen i hverandre med engang og dere vet hvem dere er. Å være høysensitiv er en gave og vi kan gjøre de utroligste ting om vi selv får styre og bestemme. Vi må bare være flinke til å stå i vår kraft og legge om livet slik at det passer med vår væremåte og holde oss rundt mennesker med positiv energi. Tenk på hva vi kunne fått til om noen av oss hadde gått sammen på et proskjekt...I`m just sayin`... =)

Have a nice day! 


12 kommentarer

12 kommentarer

katygirl

30.09.2013 kl.13:30

for et innlegg! bra skrevet :)

Marit Skree

30.09.2013 kl.13:32

Takk for det Katygirl=)

Lene

30.09.2013 kl.13:45

Kjempe bra skrevet Marit, og jeg forstår deg så godt og kan virkelig kjenne meg igjen i mesteparten av det du skriver. Glad i deg vennen <3

Hanne

30.09.2013 kl.13:47

Glad for at du endelig har funnet ut hva det er! Her er en annen lenke jeg har lagret som jeg tilfeldigvis kom over forleden dag og en selvtest :)

http://www.ilsesand.dk/bog/elsk-dig-selv/

http://www.ilsesand.dk/saerligt-sensitive-mennesker/selvtest/

Marit Skree

30.09.2013 kl.14:17

Lene, I know you do=) Glad i deg og <3

Hanne: Takk for deg, de testene jeg har tatt til nå, har blitt 100 % og det er ingen tvil. Men gull at du sender meg info og lenker, tusen takk for hjelpa!

Hanne

30.09.2013 kl.14:43

Bare hyggelig å kunne hjelpe :) Du har en flott personlighet!

Marit Skree

30.09.2013 kl.14:52

Hanne: Tusen takk Hanne, det var veldig koselig å høre=)

30.09.2013 kl.16:58

http://hsperson.no/index.html

R0sey

30.09.2013 kl.21:54

WOW, dette er virkelig vakkert skrevet og tankvekkende. Du fikk meg til å tenke nå!! <3

Karina

03.10.2013 kl.13:44

Halloi!!!!! Helt først vil jeg bare si at siden din er til kjempe masse inspirasjon for meg. Jeg synes helt ærlig at du er en av de tøffeste i hele bloggeverden. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konkurranse jeg nettopp ble med i! Kanskje du kan være snill å dele den på bloggen? :-D Det hadde vært veldig gøy om du gjorde. Uansett håper jeg du deltar selv og at du blogger kjempe masse fremover!

Marit Skree

03.10.2013 kl.18:24

Karina: Tusen tusen takk for alle de vakre ordene dine, utrolig deilig å få ros en gang i blandt=) (who am I kidding, det er alltid deilig å få ros=) Lykke til i konkurransen, I`m pulling for you!

Charlotte

11.11.2013 kl.20:58

Du er absolutt ikke alene! Fant også ut dette om meg selv ganske nylig, og bare det å vite at man har et medfødt personlighetstrekk som ikke trenger å være noe negativt, er kjempedeilig. Forstår meg selv og mine følelser bedre nå som jeg vet at det er noe jeg er født med. At det ikke bare er umodenhet, overfølsomhet eller svakhet.

Å være høysensitiv oppfatter jeg som en et positivt personlighetstrekk. Selv om vi ofte blir utslitt pga. alle inntrykkene vi tar inn og analyserer og alle følelsene vi kjenner på - syns jeg det gir mye også. Vi er utrolig forståelsesfulle, har mye omsorg, har evnen til å leve oss inn i andres situasjoner og følelser og er flinke til å tilpasse oss personer og situasjoner rundt oss.

Jeg forstår det godt når du sier at du har unngått eksamener og prøver. Men jeg vil likevel oppmuntre deg til å "presse" deg selv til å oppnå de tingene du syns er skumle. Bare sette små mål i hverdagen. For når man først har opplevd å mestre en situasjon man helst ønsker å ta avstand til - så føles det så bra, man får nye erfaringer og føler seg bedre for at man har klart å oppnå noe nytt :) Dette (mener jeg) vil øke en personlig styrke, og vil også være med på å hjelpe deg å mestre andre situasjoner og følelser.

Lykke til videre, og takk for at du delte dette :)

Skriv en ny kommentar+ Legg meg til som venn

KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

hits