august 2010

 • 31.08.2010 kl.23:22 Blogg

Nå skal jeg legge meg,gleder meg for jeg skal begynne på Diana's bok- gaven fra himmelen.
Noen som har lest den?

31.08.2010 kl.23:22 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

Føler du deg "hjemme" der du er i dag?
-Jobb messig, der du bor, hva du gjør,hvem du er sammen med.....   ?

Hvordan føler du det om du hadde visst at du kom til å bli der du er i dag,resten av ditt liv?
Hvis det hadde følt bra,er det flott.

Men mange av oss har nok en følelse av at "there's gotta be moore to life". - Skal jeg virkelig bo her, jobbe på samme jobb,der jeg sakte med sikkert "dør litt inni meg" ?
Ikke det at jobben ikke er bra, eller at kollegaene ikke er hyggelig og eller at plassen du bor på er noe galt med, det er bare det at du vet at det er noe som mangler. Og livet er ikke så langt som man skulle tro.

Det er nok en grunn til at "stemmen inni oss" aldri slutter å snakke, den ønsker å bli hørt.

Men,- sier du, her er det trygt og godt, og jeg liker ikke å ta sjangser. Det kan jo gå galt!?

- Joda, man kan gå rett på trynet...Det skal være sikkert og visst. Men livet handler om veien du går,ikke hvor du ender opp. Det handler ikke om hvor langt ned du faller,men om du klarer å reise deg opp igjen.

Hvis du ikke tør å følge ditt indre, da blir du der du er da,trygt,godt og kjedelig.
Det er helt greit det, men da er det hvertfall sikkert og visst at du ikke får utviklet deg og at du ikke oppnår ditt "optimale jeg" .
 
Tenk på at av alle plasser i verden,av alle ting man kan gjøre her på jorda,så har du valgt å være der du er nå.
Når man står ved et kryss har man flere muligheter. Tenker du (a) Hva er det mest fornuftige?  (b) Hva ønsker familien min? (c) Hvordan kommer jeg best ut av dette økonomisk sett? Eller (d) Lukker øynene og følger din indre stemme?

For man har alltid et valg, selv om man ofte lurer seg selv til å tro noe annet. Man må bare ta kontroll over det og følge valget fullt ut. Ikke med det ene benet i vannet,og det andre trygt på land, men hopp uti med hele deg...Det kan hende du får vann i nesa,i halsen og kave rundt på bunnen,men mest sannsynlig vil du ikke drukne. Plutselig svømmer du, isteden for å stå på stranda og kunne ønske du turte.

Å leve- er viktig. Å oppleve, utvikle,ta sjangser,å kjenne at du vibrerer av lykke i hele kroppen,og våkne opp hver dag med ny energi og glede deg til resten av ditt liv. Hva er vel verre en å sitte på gamlehjemmet og lure på hvor livet ble av?Jeg sier ikke nå at alle burde bli ville og gale,slutte jobb,og selge hus sånn helt uten videre,jeg vil bare understreke at man ikke alltid trenger å tenke fornuftig. Det går ann å gjøre det som er rett for deg,ikke bare det som er rett for de rundt deg. Det er lov å leve,og lov å lytte til den indre stemmen din, hvis den aldri går bort,så er det nok en grunn til at den er der. Vit at universet hjelper deg om du bare ber om hjelp. 

Ikke gå glipp av livet fordi du er redd for å ta sjangser,eller fordi andre mener du skal la være. Det er en spessiell grunn til at akkurat du ble til,og du fortjener å finne ut av hva det er, og være lykkelig!

Jeg håper dette innlegget vil være litt til inspirasjon neste gang du står ved et vei-kryss.

30.08.2010 kl.21:35 i Selvutvikling Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 30.08.2010 kl.15:17 Blogg
Det kan du lese her.Her er jeg med Stylisten min,rett før showet.Malene (Mrs. Norway 2010) helt til venstre og jeg ved siden av.

Jeg var ikke så innmarrig fornøyd med det bildet som kom i (papir) avisen idag (Bikini bildet) igrunn noe av det fæleste jeg har sett..."å så sinna" er stikkord for bildet=)

30.08.2010 kl.15:17 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 29.08.2010 kl.18:40 Musikk
What a voice.....Enjoy:

29.08.2010 kl.18:40 i Musikk Én kommentar Permalenke Tips en venn

 • 29.08.2010 kl.12:43 Blogg
Noen private bilder fra helga.

*Middagen på Oro*Vinneren av Miss Norway Iman og jeg

*Før showet*GreenroomVinnerene:Fra Venstre:

Malene (Mrs Norway) Iman (Miss Norway) og Marion (2.Plass i Miss Norway)

29.08.2010 kl.12:43 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 28.08.2010 kl.01:55 Blogg
Jeg må innrømme at jeg har heiet litt på deg helt i fra starten,og ble helt rørt over reaksjonen din da de sa du vant!
Du er helt nydelig.

Jeg er kjempe glad for at jeg var med,møtte mange flotte jenter,og fikk en fin opplevelse.

Samtidig er jeg selfølgelig litt skuffa,og kjenner klumpen i halsen (for å si det mildt) over tanken på å dra hjem uten seier,føler det var så mange som støttet meg og hadde troa... I feel I let you down.....   =/

Antageligvis er jeg bare KJEMPE sliten akkurat nå,og er litt overveldet,så det som blir skrevet nå er lizm in the moment.

Lite søvn, VELDIG lite mat idag. Jeg er jo kresen som få. Jeg spiste en skive til frokost. Lunsjen kunne jeg ikke ha så jeg tok meg en tur ut for å finne en kiosk,men den eneste i nærheten hadde ikke noe mat. Men sjokolade muffins hadde de. Så jeg heiv innpå,sulten som jeg var og kommenterte til hun ene som var med at den smakte heeelt forferdelig...og når jeg reiv av papiret på muffinsen.......ja,du kan si det sånn at jeg brakk meg hele veien tilbake.

Akkurat nå sitter jeg på hotell rommet og savner min mann,jeg sa jeg ville han skulle komme å hente meg...Men han sa at bremsene ikke fungerte på bilen lengre...hva er det for slags undskyldning???? 
Jeg orket ikke å være med på festen nå, jeg er så sliten,vondt i bena + at jeg ikke liker å gå i gatene her helt alene midt på natta. Mamma er nok enig med meg i den! =)

Bilder kommer nok på søndag eller no,nå skal jeg bare få bestilt buss bilett før jeg skal SOVE.

Jeg beklager at jeg ikke rakk til,jeg gjorde hvertfall mitt beste.

28.08.2010 kl.01:55 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 26.08.2010 kl.22:43 Blogg
Jeg beklager, men jeg får ikke lagt inn bilder som er tatt med mobilen ,den greia ligger hjemme...............

Men jeg kan jo fortelle i korte trekk....det jeg husker hvertfall

*Først 3- retters middag på Oro,fikk KYLLING til hovedrett så da var dagen reddet for min del!
*Så var vi på Ice bar og tok noen bilder.
*Så fikk vi endel info
*Kjole prøving (med lokal avisen til stede)
*Bikini prøving
*Så intervju med Lindesnes + Farsunds avis på meg og Malene. (Kommer nok på Mandag tror jeg)

Jeg føler det mangler noe her,men det har gått så i ett,får ikke med meg alt,men ikke tenk på det! =)

Nå skal det bli deilig å legge seg,blir en lang dag i mårra.

Natta=)

26.08.2010 kl.22:43 i Blogg Én kommentar Permalenke Tips en venn

 • 26.08.2010 kl.15:41 Blogg
Da var jeg ankommet hotellet,og magen min er sulten,så jeg gleder meg til middag!
Etterpå blir det brifing, presse og kjole prøving.
Nervene har enda ikke satt seg,og det er jeg ganske glad for.Kommer så mye updates jeg bare får tid til i løpet av helga- so stay tuned=)

26.08.2010 kl.15:41 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 24.08.2010 kl.12:13 Blogg
Det blåser og regner ute,og det frister ikke i det hele tatt å gå ut av hus for å komme meg på jobb...


Men må man så må mann. Jeg har pakket alt ferdig,for jeg kommer ikke hjem før på enten lørdag eller søndag. Håper bare jeg har husket alt nå.

Fikk ikke sove lenge idag, det er en eller annen idiot som begynner å hamre på huset sitt sånn ca midt på natta. Det er alt for lyst ute og katta mjauer på utsiden fordi hun vil vise frem den halv døde musa hun har fanget.

Men nå får jeg kave meg opp til alleen (det vil si taxi) å ta litt sol før bussen går videre til Mandal.Den lille rosa  pc'n blir med i bagasjen så bloggen blir oppdatert under konkuransen for dere som spurte om det!


24.08.2010 kl.12:13 i Blogg Én kommentar Permalenke Tips en venn

 • 23.08.2010 kl.15:17 Blogg
Flax for meg at jeg har en mann som kan passe på meg av og til...Jeg hadde seff glemt hele negle timen min,
thanx hun'!Jeg har bestilt noe fra ebay,som jeg senest har tid til å hente idag før jeg reiser,men er det forsinket? JADA!
So...maybe I have a problem..hmm...Får finne på noe lurt. Jeg har det jo med å være ganske lur!

Neida så.....Jeg har tatt sol idag..På tross at jeg syntes det er driiit kjedelig å ligge der i all evighet (hele 18 min!)

23.08.2010 kl.15:17 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 22.08.2010 kl.21:10 Blogg
* Det blir åpnet i 2 nt hos motparten. Makkeren hans melder 3 kløver og der sitter jeg med 4 poeng og singel kløver ess,og tenker...   "aha,nå dobler jeg for å vise utspill" Lurt Marit- veldig lurt!

De redobler, og  min makker passer. Jeg tenker egentlig "oh shit hva har jeg gjort" men melder 3 ruter med stor selvtillit i og med at jeg faktisk har åtteren- sjette!!!  Jeg fikk jo 5 stikk dobla i sonen,og slo nok alle som hadde spilt 7 nt doblet hjem andre vei tenker jeg!!!  


*Motparten spiller en 4 spar som aldri står. Husker ikke om den var doblet eller ikke,men i bunn og grunn- spiller det ingen rolle. Makker hadde åpnet i 1 ruter,så mitt utspill var singel ruter 6. Jeg sitter med konge kn fjerde i spar på hånd.

De tar første stikk,og i neste,begynner min makker å le. "Jeg sitter å spiller NT" sier han,og blir helt forbauset over at han ikke stakk med esset.  I stedenfor at jeg får stjelinger,tar spillfører ut trumfen,og midt i spillet revokerer makker, fordi han ble så forfjamsa over at han ikke stakk, og det blir lagt som straffe kort og vi mister enda et stikk jeg sitter med på hånd.
Skulle minimum vært 2 beit,han var vel den enste i salen som fikk 11. 


* Joda, vi meldte 7 NT! De fleste stopper i 6 NT og får 13 stikk. Det er så leit for motparten hvis vi får 13 stikk vi og,i og med at vi var en av de få som faktisk meldte den! Så da gikk vi heller beit!  Jeg vet ikke helt ossen,men vi klarte det!


* 99 % av alle kontraktene vi doblet stod eller var med overstikk. 99 % av alle kontraktene VI ble doblet i gikk beit.
Legger herved inn en søknad om at x'n blir tatt ut av sortemanget!


* Hvis man melder inn 1 Nt etter motparten har åpnet i 1 kløver,bør man jammen meg ha kløverhold. Og har man ikke det og i tillegg har 5 korts major man kunne ha meldt istedenfor.....ja da burde man være  flau!

Jeg gikk nå 3 beit doblet i sonen,der jeg kunne fått 8 stikk i spar kontrakt! Igjen Marit- lurt,veldig lurt!


Erik bestemte seg oxo for å være himla lur der han ikke stikker med esset i en 3 NT kontrakt hos motparten. Vi fikk egentlig ikke mere enn 1 stikk, ettersom vi måtte kasta alle stå stikkene vi hadde. " jeg ville ikke godspille kongen i bordet" Sa han. Ettersom jeg forstod på lappen våres,var vi nok de eneste i salen som ikke ville det!

Der de fleste spilte 4 spar med beit,stampa vi i 5 kløver doblet med 3 beit!  Det er MULIG at vi ikke har full kontroll rundt bordet!

Jeg sier takk og god bedring til meg selv!


22.08.2010 kl.21:10 i Blogg 4 kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 22.08.2010 kl.20:06 Blogg

Sånn,da var Lyngdals turneringa over for i år,neste store turnering blir i November i/på Nærbø,vi gleder oss til det!
Deilig å se at topp 13 i år inneholdt mange gode venner,og ekstra gøy var det at Klukk og Ronny kom på 10.plass!!!

Vi har egentlig spilt...hele helga,så lenge vi har en kortstokk koser vi oss gløgg i hjel!Nå begynner det å nærme seg finalen,og jeg kjenner det på kroppen. I mårra må jeg ta sol ca 10 ganger,det høres fornuftig ut! Nå er jeg klar for litt nammenam og noen episoder med poker after dark. Må bare overtale klukk til å logge seg av BBO...  (bridge på nett)

22.08.2010 kl.20:06 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

Deilig å være tilbake på jobb! Sommeren er snart over og det meste er back to normal. Blir ikke mye jobbing på meg denne mnd,det skal jo skje så mye annet. Først og fremst så er det Lyngdals Turneringa som står for tur,har du enda ikke meldt deg på,så gjør det her. 

Da blir det mye bridge,gode venner,overnattings besøk,piano bar og masse morro!

Jeg skal opp tidlig i mårra,skulle egentlig ha lagt meg nå....meeeeen....et lite innlegg har jeg alltid tid til=)


Er det INGEN som kan hjelpe meg/sende meg en link til hjelp ang. "like-button" i hvert innlegg? 


På facebook dukket det opp en fin status: Gresset er kun grønnere på den andre siden om du glemmer å vanne ditt eget. ( Nå må vi huske at det ikke er bokstavlig talt jeg vil snakke om,for vi vet alle ossen det ser ut i hagen min)

Mange har for vane å glemme bort å pleie, dyrke å gi næring til feks forholdet sitt,ekteskapet sitt. Jeg blir så matt når jeg ser gifte kvinner og menn som kaster seg over kvelden's mr./mrs right på by'n.
Hva skjer med det lizm? Er det sånn vi kommer til å ha det om 10 år fordi vi er lei eller whatever?

Nei,det er ikke det. Selv om jeg kun har vært gift i litt over ett år,er jeg fullstendig overbevist om at vi aldri kommer dit.. Selvfølgelig har vi våre opp og ned turer som alle andre,vi er bare mennesker. Men når man krangler, er det viktig å både høre og bli hørt. Det hjelper ikke at begge to står og roper til hverandre når ingen er interisert i noe annet enn å høre sin egen stemme. Som Dr.Phil sier (hehe) - Do you wanna be right or do you wanna be married?

Noen ganger er det helt greit å gi seg- selv om man VET at man har rett. Let it go, take one for the team,be the bigger person... Tilgi ham/henne stille inni deg and move on. Ofte etter man har fått roet seg ned,ser han/hun faktisk at h*n var litt dum,det er bare så innmarrig frustrerende akkurat der og da.

Greia med min mann (Klukk) er at når han vet at han har gjort/sagt noe han ikke burde,så gjør han opp for det 3 ganger så mye. Så sånn stille inni meg er jeg ikke kjempe sinna når han er teit,for jeg vet at- senere i dag,blir det panser middag,favoritt seriene mine i armkroken hans under teppe i sofa'n og masse godteri. Og det beste er at han er verdens søteste,og behandler meg som en gudinne! Vi hører på min cd i bilen (som han hater) og han synger med og later som han liker den! haha,jeg elsker deg vennen! =)

Ja vi er veldig high and low,men en ting er sikkert- det finnes ikke en kjedlig dag i Skree's liv. Det viktigste (syns jeg) er bra kommunikasjon. Snakk med hverandre,vær hverandres beste venn. Det viktigste for meg er- hva kan vi gjøre for at ditt liv skal bli best mulig? Hvordan kan jeg være med på å skape en positiv fremtid? Still spørsmål om hva h*n tenker,føler og ønsker,og ta det alvorlig. Vis at du bryr deg. Så vil h*n gi deg hele verden tilbake.

Tenk utenfor boksen, prøv nye ting. Ikke gjør de samme tingene om og om igjen. Og da tenker jeg i alle retninger=)
Planlegg en date...ofte når man gjør det,steller og pynter seg og kommer seg ut en tur blir energien litt endret og man får litt mere perspektiv på ting.

Gjør ting sammen,hobbyer eller finn på noe nytt. Lag kompromisser. -Hva vil du? Hva vil jeg? Ossen skal vi få det til? Det jeg setter veldig stor pris på er at vi er et team. Før var det mere Han...og ...jeg...men jeg har pusha på, og nå er det high fives og knoke mot knoke (hvis du skjønner=) og han inkluderer meg mye mere enn før. Noen er veldig glad i å kjøre "one-man-show" ,og blir aldri lei av å høre sin egen stemme....Klukk klukk.....

Vær raus på å kjærtegne hverandre uanett hvor dere er, kjærligheten kan ikke annet enn å vokse av det.
Vis hverandre respekt og husk å tilgi. Det handler om å være bevisst på at man ønsker å ha det bra,og villig til å gjøre jobben som skal til.

Husk å takke din kjære for at han/hun er den han/hun er,fortell han/henne at han/hun er betydingsfull,og at du setter stor pris på han/henne. Ikke en gang i året, hver uke. i forskjellige grader. Sammen blir dere sterke,og tåler en regnværsdag eller ti. 

Natta

18.08.2010 kl.00:39 i Selvutvikling 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 17.08.2010 kl.13:16 Blogg

Då åker jag på jobbet. Ha en trevligt dag! =)17.08.2010 kl.13:16 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 16.08.2010 kl.23:34 Blogg
I dag har jeg klippet meg selv! Det er ikke lett gitt,når man ser seg selv i speilet og tror man klipper riktig...men så klipper man i lufta.Meeen..det gikk jo greit=) Bridgen i kveld var grusom,jeg spilte som en nisse,sånn er det med den saken.
I mårra er det jobb.  snx

16.08.2010 kl.23:34 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 15.08.2010 kl.18:13 Blogg
Etter å ha tilbrakt nærmest hele søndagen på pc'n for å finne ut av ossen man setter inn "Liker" button under hvert innlegg her på bloggen,gir jeg nå opp.

Jeg fikk det til,men kun den som man bare kan sette inn en gang på siden..så hvis noen trykker på den på det ene innlegget,så blir det registrert under hvert innlegg,fant ikke ut av ossen man får inviduelle knapper.
So...har du peiling,setter jeg stor pris på litt hjelp!

Jeg har fått lagt inn en knapp på høyre side her, (som dere kan trykke på om dere liker bloggen min by the way=)men den gjelder lizm for hele bloggen ikke for hvert innlegg.

Sånn ellers har vi kost oss masse ,vi har egentlig campet hos Ronny hele helga. Nå må jeg hive i meg litt chineese food,så blir det nok BBO etterpå! =)

15.08.2010 kl.18:13 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 13.08.2010 kl.00:58 Blogg

Så var det plutselig blitt fredag...snart er ferien over,og det er back to work. . .
Ikke det at jeg skal jobbe så veldig mye denne mnd,så det er null stress.

Idag har vi vasket og ordnet i leiligheten,det er så deilig å komme hjem til rent hus. Hvertfall når jeg har glemt at vi faktisk har vasket og blir overasket i døra...*meg og min alzheimers*
Neida såå...I mårra har vi ingen planer..annet enn at vi må opp å handle. Vi har sett sånn ca alle filmene som går på kino den siste uka....så jeg får stryke  det av lista... Jo- vi skulle jo male garasjen denne uka...Eller...det er jo mulig den overlever en vinter til?  Neida...joda...

Nei,har ikke noe fornuftig å meddele,jeg er trøtt,og gidder igrunn ikke å prøve å late som engang. Natta13.08.2010 kl.00:58 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 11.08.2010 kl.14:07 Blogg
Karl Olav lagde et lite innlegg på Lyngdal BK om meg her. Setter stor pris på det,thanx=)
Og nei,det går ikke ann å stemme på meg,det er kun opp til dommerene. Men positiv energi og varme tanker min vei hjelper nok! =)11.08.2010 kl.14:07 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 11.08.2010 kl.12:49 Blogg
Jeg har funnet det perfekte antrekket til meg selv og om 14 timer kan jeg kalle det mitt. Jeg digger det,og har innmarrig lyst til å vise dere...men av spessielle grunner,må jeg nok vente.

Tenker dere ble nyskjerrige nå ja!

Det ble 4. plass på meg og Erik i Farsund i går,klar for å ta Lyngdal med storm på Mandag. Jeg føler jeg har blitt bedre i det siste,full kontroll her i gården.  I dag har jeg ingen planer,jo jeg må få bestilt negle time...Nå skriker magen min etter frokost,klukk er allrede i gang med å sluke sin.

11.08.2010 kl.12:49 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 10.08.2010 kl.14:34 Blogg
Jeg farget håret mitt en tanke mørkere enn jeg hadde planlagt i hodet mitt.. Klukk ler av meg når jeg tar på meg den nye svarte jakka og sier,nå mangler du bare noen svarte tights så glir du rett inn i matrix...KJEMPE MORSOMT!

10.08.2010 kl.14:34 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 09.08.2010 kl.17:42 Blogg


Skal spille så syyykt bra i dag! Bare så dere vet det.

09.08.2010 kl.17:42 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 09.08.2010 kl.14:46 Blogg


Nå er vi hjemme,skal snart lage middag før vi skal spille bridge igjen på hotellet.Deilig med ferie=)09.08.2010 kl.14:46 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

 • 08.08.2010 kl.23:19 Blogg
Da var vi tilbake i Lyngdal,har hatt det veldig morro,lært masse i Lillehammer,og kost meg med gode venner!
En uke igjen av ferien,blir deilig i mårra, satser på at vi våkner til sool og sommer,så skal vi shoppe litt tenkte jeg.

Mia har kost seg veldig på ungdomsleiren, vært mye ute å lekt,og fått nye katte venner. Mamma blir så stolt når de sier at du er veldig snill rundt andre katter lille venn,mamma sin gullunge!

Karate kid var helt fantastisk,Jaden Smith har kommet for å bli! Anbefales på det sterkeste for dere som ikke har sett den enda! Vi så den derre trollmann filmen med Nicolas Cage oxo,helt grei....

Nå begynner det å nærme seg finalen i Oslo,jeg inrømmer at nervene begynner å sige inn når jeg får mailer om hva som skal skje og instrukser og alt det der, meeen,det går som det går,jeg skal hvertfall gjøre mitt beste.

Jeg er jo ikke akkurat noe modell matrialet, på noen måte, men jeg har tro på meg selv, og mener at jeg er god nok som jeg er!

Jeg har ikke hørt et vondt ord fra noen i sammenheng med dette,men det overasker meg at det er ytterst få som faktisk virker oppriktig glad på mine vegne. Jeg setter veldig pris på de få som er det,og fokuserer på å gjøre det som best for meg. Ikke hva andre vil jeg skal gjøre og ikke gjøre. Det er mitt ansvar å være den beste "jeg" jeg kan være og skal man alltid bry seg om hva andre måtte mene, ender man opp....ulykkelig...

Noen kommer bort til meg å sier at de er stolte av meg,som tør. Å være med på shooter,lage egen side på facebook,være med på Mrs Norway og alt det der- fordi når man bor i en så liten by som meg- blir man fort stemplet som "hun som tror hun er noe"...  Jeg VET at jeg er noe, og jeg har ikke tenkt til å leve etter andres pipe, og jeg oppmuntrer alle som kommer min vei til å gjøre det som er rett for dem. 


Find the light in yourself and glow!
08.08.2010 kl.23:19 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

hits