september 2013

Siden jeg ikke har egne møter å gå på og har behov for å snakke om temaet så får dere være lyttere. Jeg vet om flere av dere som er i samme bås som meg bl.a min mor og mest sannsynlig har dere behov for å diskutere saken dere og, eller lese om den.Jeg har alltid visst at jeg var anderledes og jeg har alltid vært klar over at jeg tar inn alt for mye- jeg har bare tenkt at det var fordi jeg var i kontakt med mitt høyere selv og var veldig åpen. Og det stemmer jo men ordet Høysensitiv hadde jeg aldri hørt om før nå.

Jeg sitter å leser artikkel på artikkel om det og det er akkurat som om jeg har funnet noen som endelig forstår meg fullt ut. Hver eneste setning beskriver meg og mitt liv, det er helt rart men også utrolig deilig å få en forklaring på det hele, trodde på en måte mye av det bare var meg som var lat, og ikke funket som jeg skulle og ble fort deprimert for ingenting.Trodde jeg var underernært på vitaminer og derfor alltid var den som var trøtt og sliten selv om jeg hadde sovet mest, trodde at jeg var et svakt menneske som ikke tålte press og har derfor ungått alle slags eksamener, oppkjøring, og har gjort det helt elendig på auditions i forhold til det jeg er kapabel til fordi høysensitive faller igjennom på prøver de blir iaktatt i og det er ikke min feil. Det er bare slik jeg ble født.

Tidlig på kvelden må lyset senkes veldig , omtrent helt mørkt har vi det her hjemme for øyene mine tåler ikke sterkt lys- hvertfall ikke om kvelden. 
Hver gang Klukk klapper pga fotball eller andre ting (han lever seg veldig inn og er veldig engasjert=) så får han kjeft, haha for det er så forferdelig høyt og skarpt at det føles nesten som om han skader meg. Jeg blir veldig fort sint om han gjør dette og føler for å kaste pcn i gulvet. Midt i brystet så er det noe som pulserer, og når jeg får angst, blir veldig sinna o.l så banker dette veldig fort (man kan se se fysisk veldig tydelig) og jeg får enorme smerter i brystet og har pusteproblemer. Det er ikke hjertet for det har en helt annen rytme som slår samtidig med dette. 

Jeg har alltid hatt veldig behov for å gjøre noe meningsfullt, som de beskriver i artikkelene så visner vi og dør bort om vi ikke føler vi gjør en forskjell eller er med på å forandre noe- noe som gir mening til livet. 
Jeg ler for meg selv her, nesten litt på gråten også i tillegg til smerte i brystet pga et kaos med følelser over å lese om detteMin verden igjennom mine øyne og sanser her er helt anderledes enn de fleste andres, og det er viktig at folk vet om det sånn at ikke ting blir oppfattet feil. Jeg trenger tid for meg selv, jeg har ikke overskudd til å være med på alt, komme å besøke folk så mye som andre kan for jeg blir helt gåen av en vanlig arbeids uke. Bare av å gå å handle på butikken kan jeg bli helt utmattet. Den ene gangen for noen måneder siden måtte jeg og Klukk nesten bare gå ut igjen uten varene, han måtte stå og holde på brystet mitt for det holdt på å eksplodere. Mest sannsynlig så var det noen kunder der som hadde en voldsom negativ energi eller som gikk og bar på noe som jeg tok inn bare av å være i samme rom som dem.  

 Så i jobbsammenheng der man er i kontakt med mange mennesker daglig er en stor belastning i seg selv i tillegg til jobben man skal gjøre,  i tillegg til at man har et voldsomt behov for å gjøre alt rett og er innmarrig samvittighetsfull. Jeg liker ikke å få kjeft, som de sier så vet vi med en gang vi har gjort eller sagt noe feil og straffer oss selv til de grader og om noen skal påpeke og kjefte i tillegg blir det for mye. 
Vi kjenner allerede energien din og vet hva du syns, no need to say it out loud.Jeg har alltid hatt en veldig sterkt bånd til dyr og vet som oftest hva katten min vil, om han mjauer fordi han er ensom og trenger nærhet eller om han vil ut, eller ha mat eller leke. Hester, hunder og andre dyr har alltid koblet seg på energien min og selv om det er første gang vi møtes så er de imøtekommende og blir aldri skremt. Jeg må bare hoppe over alle artikler om dyremishandling, om du tror du reagerer sterkt så kan du gange den smerten med 5- der har du meg som nesten må legges inn om jeg skal gå grundig inn i en slik sak.

Jeg elsker musikk, dans, kunst, teater, filmer og alt kunstnerisk. Jeg blir utrolig rørt (sitter å hygriner) og det gir meg så utrolig mye, det fungerer som healing om jeg ser en spisode av Glee, eller sitter på youtube og hører favorittsangene mine. Og jeg trenger healing- ofte i og med at jeg tar inn alt det negative fra alle kanter konstant.Jeg har i mange år laget beskyttelses sirkler rundt meg selv, huset mitt og de jeg er glad i for å kunne fungere og føle meg trygg og for å holde det negative på avstand og det sier de også er en lur ting å gjøre.

Vi er veldig kreative, omsorgsfulle, intuitive, fantasirike og samvittighetsfulle, og om vi blir plassert i sjefsstolen og får styre som vi vil kan vi flytte fjell. Jeg har alltid syns at jeg har vært veldig flink til å jobbe, og dette er absolutt en del av grunnen til det.

Å være lykkelig vil si at man er i balanse. At man er i harmoni med seg selv. Dette er veldig vanskelig for slike som meg som stadig blir dyttet ut av denne balansen pga støy utenifra.
Jeg er veldig redd for at andre skal tro jeg er sur og i dårlig humør mange ganger for jeg klarer ikke å småprate og le og være normal store deler av tiden fordi jeg kjenner på alt det alle rundt meg hele tiden føler. Om jeg er blandt mennesker som er fulle av positiv energi og har det bra med seg selv, så jeg jeg selvfølgelig med på lasset. Derfor har jeg det som regel utrolig gøy når jeg er ute på fest for da har alle lagt fra seg vonde følelser og går inn for å kose seg. Det er befriende for meg og da koser jeg meg såå, føles som om 1000 tonn flyter bort fra mine skuldre.Jeg ser på det å være høysensitiv som en stor resurs, jeg vet jeg har mange kvaliteter som er bra for andre og jeg trenger å føle at noen trenger meg. Jeg trenger å føle at jeg gjør noe meningsfullt og jeg har behov for å føle at det jeg er har en verdi. 

Samtidig så er det utrolig slitsomt, en stor påkjenning som aldri vil gå bort og som ofte ødelegger sjangsene mine for å kunne lykkes i noe i forhold til at jeg faller igjennom når jeg må bevise noe, prøver og alt sånn. Men jeg syns selv at jeg er fantastisk flink til veldig mye når jeg koser meg og føler meg trygg og det er det som betyr noe.

"Blir fort handlingslammet" står det. Ja,  på det værste så skjønner jeg ingenting selv om jeg kan det inn og ut. Da er det bare å gi opp, og heller prøve igjen en annen gang. Dette er veldig dumt fordi ofte dreier det seg om å forklare noe for folk som forventer mye av meg. Og plutselig står jeg der og klarer ikke å sette riktig ord etter hverandre og det er akkurat som jeg står og ser på at jeg selv driter meg ut og jeg har null kontroll over det.Når jeg er sulten (og det er mange ganger i løpet av dagen) blir jeg kjempe irritert om jeg ikke får spise. Jeg jobbet på en plass før som ikke var så greit i forhold til spisepauser og det var et helvete hver gang og noen av de folkene som hadde noe med det å gjøre er noen jeg kommer til å mislike sterkt resten av livet mitt.

Det står at vi har lett for å bli syke, jeg har ikke vært fysisk syk på 15 år men inni meg har det ikke gått like bra som noen av dere sikkert har fått med dere. 
Mange ganger kunne jeg ønske jeg hadde noen piller tilgjengelig som jeg kunne ta når det ble for mye for meg. Skal tydeligvis ikke ha nok med mitt eget liv og egne problemer jeg må ta inn alle andres også. Jeg har ofte følt at jeg har vært en veldig svak person hele livet fordi jeg konstant har gått med en desperat tanke om at jeg ikke orker mere. Men jeg forstår nå at det er en grunn til disse følelsene og ja det har vært beintøft til tider.Jeg elsker å sitte hjemme for meg selv, heldigvis så er ikke Klukk et voldsomt full fart menneske han heller, i går feks satt jeg med samme tingen på pc`n omtrent fra morgene til kvelden uten at jeg hadde fått gjort noe annet, og det passer meg helt fint. Jeg trenger tid og ro og jeg trenger å gjøre ting i mitt eget tempo for at jeg ikke skal føle jeg må stresse og komme i ubalanse.

Jeg er veldig god på å lese andre mennsker, eller jeg liker å se på det som om at jeg føler andre mennesker. Klukk er flink på å lese dem, jeg er flink på å føle dem. Sånn typ 100 %. Og har derfor veldig vanskelig for å vite hva jeg skal si og ikke si, hvordan jeg skal oppføre meg og hva jeg skal legge vekt på.Jeg blir rolig og balansert av den vakre naturen vår, soloppganger, solnedganger, skog, store fjell, pøsende regnvær, nydelige oaser, lukten av nyklippet gress og lyden av bølgeskvulp. 

Jeg burde egentlig begynt å meditere og kansje startet med yoga, det kommer nok etterhvert.  

Det er viktig for meg at hvertfall familie og venner blir klar over dette sånn at dere kan forstå min væremåte litt bedre og jeg slipper å føle et stort ubehag når jeg ikke klarer å forklare meg når jeg ikke helt har kontrollen. Håper innlegget var til hjelp for dere andre som er som meg, vi kjenner det igjen i hverandre med engang og dere vet hvem dere er. Å være høysensitiv er en gave og vi kan gjøre de utroligste ting om vi selv får styre og bestemme. Vi må bare være flinke til å stå i vår kraft og legge om livet slik at det passer med vår væremåte og holde oss rundt mennesker med positiv energi. Tenk på hva vi kunne fått til om noen av oss hadde gått sammen på et proskjekt...I`m just sayin`... =)

Have a nice day! 
30.09.2013 kl.13:19 i Selvutvikling 12 kommentarer Permalenke Tips en venn

Jeg har kalt denne bloggen for "My Journey" for det er slik jeg ser på livet. En reise. På denne reisen har jeg i 29 år opplevd som de fleste andre, glede, sorg, spendene ting, og vanskelige ting. 
Jeg har lært at man ikke burde vente med "å leve" til man "har tid" for når man kommer til det tidspunktet der man er ferdig med alt man skulle gjøre først så har livet allerede tatt en annen vending.
Og det man egentlig hadde planer om å sette i gang med blåser i takt med vinden og man omgir seg plutselig i nye omgivelser der ting er helt anderledes enn dagen før. Det er ikke alt man kan planlegge. Ting skjer og livet kan snu`s opp ned på en dag. 

Det er bra å ha fokus på de rette tingene som å spise sundt, trene og få i seg vitaminer, men la oss nå ikke glemme hva som skjer emosjonelt, psykisk og helhetlig.
Det er viktig å velge bort de menneskene som bare gir oss negativ energi. Nå tenker jeg ikke på mennesker som går inn for å gjøre andre vondt, men mennesker som uten å vite det skaper indre kaos i oss og drar oss ned og gjør oss tilsynelatende svakere.

Noen tror tydeligvis at så lenge de ikke sier noe eller gjør noe galt så har ingenting skjedd...Et lite klassisk eksempel til du som fortsatt ikke henger med. Du vet når du spør om noe er galt og vedkommende sier "nei"... Men hele kroppen din vibrerer fordi du vet at det bare er løgn? Da har personen formidlet det til deg uten ord eller handling og det gjelder i alle tilfeller selv om noen ikke alltid klarer å se det.

Dette er selfølgelig helt ok, for alle må få lov å la være å dele ting de ikke vil dele. Men når de formidler falskhet, og har negative intensjoner, og er så intenst opptatt av at de selv har rett og du merker den sinte reaksjonen dems blir øst utover deg i form av mørk energi da er det ikke lengre like greit.

Omgi deg med de som har noe å gi deg, som løfter deg opp, som får det beste ut av deg. Det er det beste for deg og alle rundt deg. Ikke nødvendigvis de snilleste og høfligeste men de som du går hånd i hanske med, som passer sammen med din personlighet. De som du kan være 100 % deg selv med som er på samme energi frekvens.

Verden ser nok veldig anderledes ut i andres øyne. Livet føles veldig anderledes ut for deg i forhold til nabo`n din.  Så det er klart at folk reagerer på hverandres valg, men vi må huske på at nabo`n din har ikke gått i dine sko, har ikke samme mål og drømmer, har ikke din bagasje og aner ikke hvordan du har hatt det sånn egentlig- det er bare du som vet det. Han er mest sannsynlig ikke på samme energi nivå som deg og klarer ikke å se det fulle bildet, og dømmer derretter. Vi er alt for kjappe til å dømme hverandre. Er det virkelig så innmarrig få mennesker her i verden som kan se litt lengre enn sin egen nese?

Å forstå at det som er rett for deg er ikke rett for meg? Uansett hvor ufornutig valg man skulle syns andre tok så er det ikke nødvendigvis ufornuftig i deres øyne.Vi baksnakker, dømmer og går sammen mot andre- for hva? Mange av disse menneskene som gjør disse tingene er som regel veldig hyggelige, men gud å slemme de er bak smilet sitt og det hyggelig tonefallet.  Noen klarer ikke å se hva som egentlig skjer og joiner dem fordi de er jo så hyggelige. Har du noen gang opplevd det og så gått på en smell når du fant ut hva som gjemte seg bak fasaden?

Mange av oss fanger opp det som ikke blir sagt med ord, energien som ligger i det som blir gjort og måten det blir gjort på. Man trenger ikke å si noe stygt, eller skjelle på noen for at en person skal føle ekstremt ubehag og bli helt forfjamset slik at han eller hun ikke klarer å tenke klart, konsentrere seg eller huske det han eller hun skulle si. Intensjonen bak det du sier og gjør spiller en stor rolle og energien din når ut til veldig mange og har ringeffekter. Derfor, velg dine venner med omhu, de som blir valgt bort kan finne hverandre og "se seg selv i speilet" til det går opp for dem hvordan deres ord, handlinger, intensjoner, energi og mangel på forståelse har skadet andre, og dermed forhåpentligvis snu og gå en annen vei. Det var ikke meningen å skrive et så negativt innlegg, men noen ganger er det nødvendig og jeg håper det når ut til alle som kunne trenge å lese det. Sender positiv og healende energi til alle som daglig føler seg ødelagt av noen som gjemmer seg bak et smil og et hyggelig tonefall. 
Ta tilbake kraften din og stå i den så lenge du bare klarer og stol på at universet hjelper deg.  

De fleste bilder er hentet fra weheartit

29.09.2013 kl.22:10 i Selvutvikling 4 kommentarer Permalenke Tips en venn

  • 29.09.2013 kl.00:33 Blogg

Tenkte det var på tide med en liten blogg update i og med at den enda finnes. I dag har vi faktisk gjort noe annet enn å sitte hjemme i sofan, så litt bilder fra dagen har jeg vettu. Startet med et glass vin hjemme, før vi busset ned til byen. Vi skulle på Bølgen & Moi, og det er jeg innmarrig glad for, for så god mat og service (og vin) skal man lete lenge etter.Selv hoppet jeg over forretten men jeg var mere enn fornøyd med focachia (staves det sånn?) brødet mitt med aioli - det var heeelt himmelsk og jeg lengter etter mer. ...
Så fikk jeg entreqote og pomfri, og til slutt brownies med sorbè. Det var evig påfyll av den beste hvitvinen jeg noen gang har smakt (som om jeg skulle lure meg selv til å tro at det var så innmarrig mange!?) men den gikk ned på høykant, og vi koste oss gløgg ihjel med begge hender! Nok mat var det hvertfall. Klukk følte derrimot at han trengte 3 forretter han i tillegg til alt annet. Fine omgivelser..Mulig jeg har pynta litt på bildet.
Bilde 1.  Dette er det som skjer når jeg sier "smil Klukk.... "                                                         

Bilde 2. Her ler han faktisk oppriktig av seg selv fordi han var så morsom på det andre bildet! 

Etter 3 kjempe koselige timer gikk vi videre på Kilden, der vi så Killer Queen.Kjempe flinke=)

Men etter en hel kveld på ufornuftig valg av sko kan jeg ikke skjønne hvordan så mange av dere klarer å springe rundt på høye hæler all day- everyday... ? Føttene mine har så vondt så vondt...Nå er det kvelden, Klukk har allerede gått å lagt seg, jeg kjenner jeg er klar for senga nå jeg og.

Kansje jeg skal være litt flink blogger fremover, jeg liker bloggen min og jeg liker dere. Skal ta en alvorsprat med meg selv, så kansje det dukker opp litt flere innlegg fremover. 
Jeg liker å tro at dere liker det!  

Håper det er flere enn meg som er storfornøyd med helga. 
Natta=) 

29.09.2013 kl.00:33 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

Jeg har aldri vært veldig engasjert i politikk. Jeg kan vel dra det så langt som at jeg aldri har brydd meg mere om det ene partiet enn det andre, bare stemt det jeg har blitt fortalt jeg burde stemme
Det er ikke det at jeg ikke bryr meg om hva slags fremtid vi skal få, tvert i mot- men ingen av partiene har noen gang fremmet det jeg har ønsket skal stå i fokus.  Jeg drømmer om en ny verden, der medmenneskelighet og skoletimer med oppbygging av selvtillit og livscoaching skal få plass. En verden som er bygget på et fundament av oss selv som en energikraft som man kan forme som man vil og lære å bygge broer så vi sammen kan nå inviduelle og felles mål. En verden man tar vare på vår jord , hvor makt og penger ikke spiller en så sentrert rolle som det gjør i dag. Vi er alle født med et stort potensialet. Men de fleste som ikke får full oppbacking, støtte og hjelp vil aldri kunne nå toppen, rett og slett fordi vi river hverandre ned av egosentrerte grunner.

Verden i dag er full av mennesker som absolutt ikke har det noe bra og den er full av dyr som lider... Og hvis vi alle bestemte oss for det, så hadde vi hatt mat, penger og medisiner til alle.Jeg vet at et menneske ikke kan gjøre så veldig mye. Et helt land har også sine begrensinger. Men om man ikke tar det første steget, vil man aldri kunne inspirere andre til å kunne følge etter.Jeg kunne ønske vi kunne legge mere vekt på selve mennesket og ikke papirer og utdanning. Sette mennesker med livserfaring, gode grunnverdier og en større forsåelse for hver eneste elev i arbeid på skoler og egne grupper utenfor skolen som et gratis alternativ for de som ønsket det med coaching og tilretteleggelser av drømmer og mål for hver og en. Legge en livsplan, kansje bare for året eller de fem neste. 

Vi trenger alle å bli motivert, inspirert og høre at vi er gode nok fra tid til annen. Vi trenger å høre fra vi er små at vi er utrolig verdifulle og at det finnes en grunn til at akkurat vi ble født. "Jeg vil hjelpe deg å finne ut av hva det er og gå dit sammen med deg" I dagens samfunn trenger vi en banebryter. Vi burde få pågående doser med indre ro, healing, oppløftende møter og lære teknikker for å kunne hjelpe oss selv og andre i alle livets harde møter. Barna er vår fremtid og jeg syns det er uhoverlig viktig at vi finner en balanse så vi kan lære å leve i harmoni. 

Jeg drømmer om en verden der alle kunne få være seg selv, uansett rase, seksualitet, tro, væremåte, utseende, makt, status eller penger- om vi ble opplært til å respektere hverandre uansett og kunne samarbeide og dra fordel av hverandres forskjeller så hadde vi nådd så mye lengre og vi ville ikke ha ødelagt mennesker langs veien.Jeg vet ikke med deg, men jeg liker ikke å leve i en verden som er fylt med så mye grusomhet. Og det er kun vi mennesker som gjør det slik. Vi har makten til å snu det hele. Men vi må begynne med oss selv. Og deretter skape lys i mørke hjørner. Jeg kan ikke noe om å styre et land, men om jeg var den som styrte Norge- så ville jeg satt kjærlighet, harmoni, selvutvikling og medmennskelighet på toppen av lista mi.
We can all make a differense in someone`s life.
 

 

 

09.09.2013 kl.14:03 i Selvutvikling Én kommentar Permalenke Tips en venn

  • 01.09.2013 kl.19:19 Blogg

Javel der, alt bare fint?

Jeg har ikke hatt noe spess å blogge om så det har vært litt stille fra denne kanten denne uka. Men idag var vi på Sør Arena og så at Start knuste Sandnes ULF, 7-0 ble slutt resultatet. Og selv om jeg ikke er særlig interisert i fotball, var denne kampen fantastisk å se på.Oppmøtet var nesten 5000 tilskuere, tipper det kommer enda flere neste gang.Heldig denne jenta her som ante fred og ingen fare når hun henslengt labbet bortover....Men før kampen så hadde vi middag fra Bølgen & Moi, buffè- all you can eat.Og selv om vi spiste mere enn nødvendig så ble jeg jammen sulten igjen når vi kom hjem. Så da måtte jeg trå til med baker-skills`a mine.Horn med vaniljekrem og sukker, den beste kveldsmaten vi vet om på en Søndag. Og selfølgelig blir det mango te ved siden av. MmmmmNå må jeg øyeblikk ta de ut av ovnen, så blir det bridge, candy crush og serier frem til det er leggetid. 
Har hatt en kjempe fin Søndag, håper vi er flere=) 

01.09.2013 kl.19:19 i Blogg Én kommentar Permalenke Tips en venn

hits