desember 2012

  • 31.12.2012 kl.17:29 Blogg


Nettop kommet hjem fra en kjapp tur på Kiwi. Måtte ha litt tilbehør til denne kalkunen som enda ikke er ferdig tint fordi jeg glemte å ta den ut av boksen sin når jeg litt for sent la den i kjøleskapet i går. 
#Husmora.no#

Så nå har jeg begynnt på flaska siden den alltid sørger for at sulten forsvinner for en stund. 
I mårra blir det middag hos Mamma, det blir koselig. Nå tenker jeg det blir litt nyttårsbridge på bbo mens vi venter. Håper alle får en minnerik kveld- ;-)

31.12.2012 kl.17:29 i Blogg 3 kommentarer Permalenke Tips en venn

  • 30.12.2012 kl.19:02 Blogg

Tenkte å ha en liten oppsummering av året mitt, man glemmer fort alt man har vært med på så det fint å kunne gå igjennom bildene på pc`n å mimre litt.
Her er noen av høydepunktene i tilfeldig rekkefølge for jeg husker jo ikke når ting skjedde.

Vi var i Bergen og spilte Bridge. Og vi har det alltid gøy på tur! 


Jeg farget håret mitt helt rødtBle egentlig veldig fornøyd. Men etter 2 dager så begynnte fargen å falme veldig fordi håret mitt var bleika ca 5 ganger på rappen før denne hendelsen.


 Så da ble det jo så stygt og orange at jeg måtte bleike det 5 ganger for å få det tilbake som det var in the first place! 

Prøvde meg på selvbruning. Se der ja, klarte å stable 2 bilder etterhverandre med samme gamle topp. Det ble bare med denne ene gangen, det er slitsomt å drive å spraye sånn helt nøyaktig....
 Så ble det sommer og jeg koste meg en del på hverandaen! 

Følte at jeg hadde det tøffeste bassenget i hele nabolaget! Vi hadde koselige bridgekvelder hjemme


Og vi har ikke besøk av hvem som helst, er sitter Norgesmesteren 2012 Nils Kvangraven!Jeg lagde banner for Dum & Dummere A/S som ble hengt opp under NM i Fredrikstad som busk! Klippet meg kortKlukk tilbydde seg å være med på salsakursHan har stilt seg helt bakerst btw! 
Vi begynnte å spille fast hver Torsdag i Søgne


Var en uke i Ørebro og Team Sanse Vårs gjorde uka veldig spendene for oss.


"Men han hadde ju inte ens øppning?" HahahahahahaLyngdalsturneringaNår Norgesmesteren spilte med Verdensmesteren! Slikt blir det premie av.Jaja..vi er ikke heeelt normale...Nydelige Ragnhild feiret bursdagen sin samme helg


Under Lyngdals Turneringa kom Lokal Avisen for å intervjue den nybakte Norgesmesteren. Og for å knipse litt bilder av meg da, siden jeg kom på 10.plass i NM Damer sammen med Mona Lindstrøm.
Stas det.


Så var vi i Dublin og spilte NM i poker, snek til meg et forferdelig dårlig bilde av han derre som står på ski som alle er gal etterNortug ja. Har et enda fælere bilde av meg og Aylar, men det får du google selv om du vil se det.Kunstneren er på plassDisse to gutta følte at en plass i lyset var det eneste rktige for dem! The big guy himself. 

Så var vi årets Ruter 7 happening. Jeg kjenner en som fikk litt for altformye-å drikke- men mot slutten av kvelden tok han seg sammen og danset med meg! pluss i boka.


Så var vi i Kragerø. Eller de var, jeg kom etter jeg var ferdig på jobb i Lyngdal for å være med på festen på kvelden! =)


Dette var på ice nr 2! Så spilte jeg Kretsmesterskapet for Damer sammen med Inger Johanne og tok 2.plassen! Nå er det flere ting jeg ikke har tatt med, men jeg kjenner dette innlegget ble voldsomt langt. 
Gleder meg til å se hva 2013 vil bringe, jeg har troa på at det er året for vekst.

Vekst av små frø som ble sådd for lenge siden, vil nå blomstre så la oss alle forbrede oss på at vinden snur.
This is going to be a great year!  

30.12.2012 kl.19:02 i Blogg 5 kommentarer Permalenke Tips en venn

  • 30.12.2012 kl.17:11 Blogg

Javel, stikker innom en tur for å ønske dere en fin dag i mårra! 
Henger nyttårskjolen på stativet, er kalkunen kjøpt inn og er planene klare? Her i huset er det eneste som er klart kalkunen! 
Vi blir hjemme i mårra, slik som vi har vært hvert år siden Mia ble født. Han liker ikke nyttårsaften og Mamma har ikke hjerte til å la han bli hjemme alene vettskremt av alle rakettene.
Men føler jeg har fått festet fra meg nå i desember så det frister ikke så voldsomt uansett.

Klukk og Tommy har reist til Gandal for å spille turnering, heier masse på de herfra jeg! Visste ikke om det før i går kveld (eller så har jeg glemt det helt bort) så jeg hadde jo ikke skaffet meg makker.
Men jeg koser meg i sofan jeg. Nettop sett Bethoven 2 <3

Tenkte jeg skulle pugge litt tekst på en sang jeg må øve inn til et sangoppdrag til våren, nå som jeg først er alene. Ellers er jeg veldig fornøyd med jula, har fått masse tid til å bare slappe helt av og ikke stresset rundt som en annen galning i dette været. 
Om noen har en bra film å anbefale, let me know. 
30.12.2012 kl.17:11 i Blogg 4 kommentarer Permalenke Tips en venn

Det er så utrolig lett å ta livet for gitt. Man er stadig på søken etter nye høyder og når man endelig når dette stadiet man har lengtet så lenge etter finner man nye måter å ønske seg noe på.
Hvor lenge sånn ca er vi strålende fornøyde med situasjonen før vi slenger oss rundt for å lage nye håp og mål? 
Hender det noen ganger at du bare sitter og observerer de rundt deg og er lykkelig? Tenker du noengang over hva du har i livet ditt og hva du har oppnådd og bare er takknemmelig?De fleste vil nok svare nei på dette og det er fullt forståelig. Vi er laget på denne måten at vi alltid er på jakt etter mer, for våres egen utvikling.  Den sjelelige utviklingen dog.

Vi er fremdeles unge og har resten av livet vårt foran oss. Some of us that is, the rest of you just feels like that=)

Poenget mitt er at livet er ikke så langt som vi skulle tro og vi er ikke flinke nok til å sette pris på hva vi har og hvem vi har i livet vårt.
Ikke fordi de er så innmarrig fantastiske hele tiden eller fordi de er så hjelpsomme men fordi vi deler et bånd som binder oss sammen. Kjærlighet.

En person som jeg alltid har hatt et utrolig sterkt bånd til er min Mamma. Du er den andre halvparten av mitt hjerte som gråter når du gråter. Min kjærlighet til deg vil aldri kunne blekne uansett hva som måtte skje. 
Grunnen til at jeg trekker dette frem er fordi at jeg vet at jeg ikke er flink nok til å uttrykke det. Jeg vet at du vet det Mamma men jeg syns det er viktig å minne deg på det likevel- 
You are a big part of me, of my heart and you meen the world to me.  Jeg valgte å komme inn i denne verden under dine vinger og du valgte ut akkurat meg. Og jeg er utrolig takknemmelig for all din kjærlighet og styrke som du har gitt meg og jeg håper du vil fortsette å passe på meg om du skulle gå over før meg. (som forhåpentligvis er ca 100 år til for jeg hadde seriøst blitt helt knust om du skulle dødd fra meg nå) 

Vi lever fra dag til dag, det oppstår problemer, utfordringer, gaver, fantastiske nyheter og vi føler veldig mye i løpet av en stund. Men vi føler oss litt for lite tilfreds med vår livssituasjon uansett hvordan den måtte se ut. Man vil ikke sitte igjen når man er gammel og angre på at man ikke tok seg tid til å nyte hverdagene.....på at man ikke tok seg tid til å nyte livet...Jeg merker med meg selv at jeg bruker masse tid og energi på å bekymre meg for ting som ikke enda har skjedd eller jeg vet om kommer til å skje i det hele tatt. Tror liksom at jeg forbreder meg selv for krig før det noen gang har blitt en uenighet- som om mine bekymringer ville ha rustet meg noe bedre om det faktisk skulle bli sånn? 

Hverdagene det er de som er livet. Ikke spar den fancy kjolen til kun fancy fester, ikke bekymre deg for din fremtid- det eneste vi har er her og nå. Lets make the most of it.
Det er lett å si, og ikke så lett in real life. Prøv å stopp deg selv når du tenker slike tanker og snu de til en positiv ting selv om du ikke helt tror på det selv i starten.Du fortjener å ha en givende og positiv hverdag og det er synd om du skulle gå glipp av den fordi du er for opptatt med å hige etter neste milepæl, eller for opptatt med å bekymre deg for fremtiden som ikke enda er her. 

Bilder hentet fra google.com

29.12.2012 kl.00:54 i Selvutvikling Én kommentar Permalenke Tips en vennVi ser det på filmer...Øyeblikk av jordens nydelige vibrasjoner... Noen ganger er vi så heldige at vi opplever det selv.
Når jeg ser slike bilder minner det meg om de øyeblikkene opp igjennom oppveksten som gav meg nytt håp og styrke. De gangene jeg skrudde mobilen av og la meg på dekket på Mamma og de sin båt med musikk på ørene når vi kjørte utover. Bort fra alt vondt mens jeg kikket på det glitrende vannet og bare lot naturen ta over.

Jeg vil reise. Jeg vet ikke hvor, men dit hvor jeg kan oppleve denne healende naturen hver dag. Så vil jeg bare sitte der å ta inn alt and be amazed...Men sannheten er at det gjemmer seg slike vakre hemmeligheter over alt, til og med her hjemme når man står å kikker over jordet i dèt sola går ned, blir jeg målløs. 
Føler for å ikke snakke på en stund og vil bare sitte der en stund for meg selv.
Akkurat som sjelen tar inn en hel masse man ikke kan høre på det menneskelige plan.Lukten av alt grønt som syboliserer liv i alt rundt oss, og vår egen vekst.Hver dag er en gave. Selv om hverdagen kan være aldri så tung. Noen kjemper seg igjennom den hver dag for å overleve. Likevel er de takknemmelige for å kunne våkne opp hver morgen.
Om du ble fratatt livet i kveld... Hvor glad hadde du blitt om du fikk det tilbake igjen? Jeg tror vi må bli flinkere til å se alt med nye øyne. Det finnes noe godt i alt. Og om man vanner gresset nok så vil det bli grønt. 
Se alle forferdelige situasjoner som en utfordring. Det ligger å spirer et frø midt i all ugresset, det finnes potensialet i alt. Det er meningen du skal finne det og hjelpe det med å gro. Snu en umulig situasjon til en plass du ønsker å leve i. Om du kan se det for deg, så kan du få det til. 
Selv om det aldri vil bli det samme som det engang var, så er det nødvendig å tenke fremover. Det er ikke meningen at det skal bli som før.

*Life is like a bike...You have to keep moving forward to maintain the balanse* -Einstein-Så la oss nå gå inn i det nye året med litt mere erfarne øyne, let etter frøet som ligger å venter på deg. Ikke la det dø, for du har kraften i deg til å skape en hel regnskog. 
Og jo mere du skaper jo vakrere vil dine omgivelser bli. 

Let us be quiet for a while, and let our soul get the chance to resive all the tools it needs to build you an awsome feature.
Have a merry christmas and a happy new year. Bilder hentet fra google.no

25.12.2012 kl.19:39 i Selvutvikling Én kommentar Permalenke Tips en venn

  • 19.12.2012 kl.13:47 Blogg

Da var Onsdagen her og det er en liten stund siden jeg blogget hverdagsinnlegg. Så jeg tenkte det var på tida idag! 
I det siste så har jeg vært på 3 julebord, to av de med bridgen og en med jobben. Så når jeg i tillegg jobber så mye som jeg gjør og spiller bridge etter jobb har jeg ikke akkurat ligget å slappet av så mye. 
Hadde egentlig fri på Mandag som var, men da trengte de meg på jobb og når jeg kom hjem 18. 15 vasket og ryddet jeg leiligheten til klokka var 20.30Litt uheldig bilde av tv øyeblikket, det må sies.
Men oppi alt dette "stresset" så blir jeg ganske så tilfreds. Jeg gjør en himla god jobb, jeg nyter å være sliten når det lukter rent hjemme og levende lys står på bordet og jeg har spilt god bridge i det siste.
Og når jeg sier god bridge så er det kun etter mine egne mål ikke hva du måtte mene det skulle være. De 3 siste gangene har jeg kommet på 3.plass/ 2 .plass og nå i går 1.plass i Farsund med 3 forskjellige makkere, ligger på 4.plass i 4. Divisjon for øyeblikket og kom på 2.plass i KM Damer. 
Det er klart jeg har noen elendige resultater også innforbi den tiden men jeg velger å fokusere på alt jeg gode jeg har fått til. Det viktigste er at jeg er supermotivert til å øve mere, har troa på at jeg kan bli ordentlig god engang! Jeg må nok takke Tommy for det.

Jeg har ikke stresset når det kommer til jula da. Jeg har typ alltid stresset angående julepresanger, hva jeg skal kjøpe til alle og om de blir fornøyde.. For jeg vil jo gjerne at de skal få akkurat det de ønsker seg. Men det er vel ikke det som er poenget- at jeg skal stresse, bekymre meg, bruke alt for mye penger på gaver fordi det er jul? 

Så i år har vi blitt enige om alle sammen at vi dropper alle gaver, kjøper kun til barna og så koser vi oss sammen med god mat og musikk og hverandres selskap. Helt fantastisk, så jeg nyter førjulstiden nå. Klukk fortalte at han hadde planlagt en Healing-dag 1.Juledag. Han kalte det ikke for det da men i mine ører så er det det og jeg gleder meg såå.Han har kun fortalt meg noen få element av dagen og vil holde resten hemmelig. Men det blir hvertfall full massasje med eteriske oljer , se favoritt julefilmen min sammen i senga, lage panser middag (en eller annen stek med hjemmelagd brun saus og poteter) og spise nylagde risgrynboller (hvis det heter det?)  til dessert. Å jeg elsker det ca over alt på denne jord. 

Ååå som jeg gleder meg.

Det blir jo litt fri de to neste ukene. Blandet med mine fridager fra før av blir det faktisk litt ferie. Deilig.
Jeg fikk forresten brev av en kompis (Jan Arild) som sitter inne her om dagen, har forståelig nok ikke hørt noe fra han siden den dagen alt det forferdelige skjedde....Så det var utrolig koselig å få brev, og jeg tenkte å skrive et tilbake i mårra. 
 

19.12.2012 kl.13:47 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

Har du noen gang tenkt på hvordan livet for de rundt deg hadde sett ut om du aldri hadde eksisert?
Du legger nok ikke merke til det selv men du utgjør en stor forskjell, og vi har lært enormt masse av dine feil, ideèr, lidenskap, kunnskaper- din medkjærlighet  og styrke. 

Du har banet vei for mange andre bak deg som gjør det lettere og bedre i hverdagen, du har inspirert noen og gitt noe av deg selv til oss andre som vi ikke hadde fra før. 
Tusen takk for alt du bidrar med, jeg vet det ofte er tunge tider, men likevel er du her enda og gjør ditt beste.  

Av og til kjenner jeg at jeg blir rasende. Det bare kommer ut av ingenting, Eller det er nok all frustrasjonen jeg har gjemt under et teppe for en stund som ikke lengre orker å blir der.
Det er utrolig slitsomt og hver gang ender det med at jeg gråter etterpå. Jeg har alltid lurt på hvorfor jeg har et stort behov for å gråte etterpå...

Senest idag, gjennom Gray`s anatomy og Glee- rant maskara tårene til jeg var helt svart i ansiktet. Jeg følte meg ny etterpå. Veldig rar, men ny og sterkere.
Som alt det vonde var skylt bort. 
Fikk meg til å tenke på hvor skjøre vi egentlig er... Og hvor stor kraft vi har til å heale hverandre med bare noen små øyeblikk med fullstendig tilstedeværelse og åpne for å skape et dypere bånd.

I dagens episode av Glee fikk han i rullestol oppleve en dag med friske ben. Han fikk se hvordan ting hadde utviklet seg om han aldri hadde bruk for en stol.

Først var han kjempe glad over å kunne være normal, som alle andre...Men etterhvert fikk han se at fordi han var som alle andre- hadde han ikke påvirket, hjulpet, inpirert de rundt seg. Han var limet som bant de sammen og når man  tok alt det bort.....så ble virkeligheten en helt annen.
Det toppet seg når han fant den tomme rullestolen til veninnen sin....

"Is that mine?
-No it`s Quinn`s
 Without the encouragement and support from you and your friends in Glee- Quinn was never able to walk again after the accident.
 
"wait a minute- if there`s no Glee club there`s no Finchell- wedding for her to drive to so..
-Quinn  text and drives in every timeline Artie
" Okey, but why issnt she in it?"
- She died

" How?"
- Of a broken heart
Much like her body, her spirit never recoverd...

 

Bilder hentet fra Google.no

14.12.2012 kl.22:38 i Selvutvikling Én kommentar Permalenke Tips en venn

Som regel har jeg ikke noe spessielt å skrive om. Men de gangene jeg har det, har jeg som oftest gått å tenkt tanker en hel dag i forveien.
Tanker som bare kommer ut av det blå uten at jeg engang vet hvor de kommer fra.

Kansje det er små livslærdommer som dukker opp i hverdags- situasjoner eller inspirerende bilder, mennesker som gjør at jeg danner meg et fundament.
Man opplever mye og tar inn mange ting fra andre som kan sammenlignes med små puslebrikker. Og på slutten av dagen, når natten kommer- er bildet komplett.

 Jeg vet på en måte ikke akkurat hva jeg skal skrive om samtidig som jeg vet det. Wierd....

Jeg vil hvertfall gi dere noen av brikkene mine. 

Jeg mistenker at det er denne nye sterke energien som har kommet.  Får meg til å...Hva skal man si...Ikke føle mere, ikke tenke mere..ikke være mere..Men vibrere på et annet plan kansje?
(Hvis det er lov å si)

Det høres nok rart ut hos mange men det er den beste måten jeg kan uttrykke meg på. Noen av dere nikker nok medvitende. (Forhåpentligvis)

 


Når alt kommer til alt, så betyr alt veldig lite. Det du går å stresser for, bekymrer deg for, er redd for- tror du at det kommer til å bety noe for deg om 5 år? Hvis nei- ikke bruk mere energi på akkuat det.

Vi er her på jorden en liten stund for å oppleve og lære, hva som skjer i disse livene våre spiller ikke så stor rolle sånn i den store sammenhengen. Du- energien din er større enn deg- mennesket. 

Livet vårt vil aldri forme seg slik vi har tenkt. Vi vil finne lykke i de merkeligste krinker og kroker. Det er viktig å ikke la seg begrense av tanker, meninger og andre`s synspunkter. Vær åpen for vær og vind, velg å danse i regnet og vit at du alltid er sterk nok. 

Merker at jeg egentlig snakker mest til meg selv her. Det er som om jeg er 2 personer, denne ene vise kjærlige sterke energien, og den andre er mennesket Marit. Helt normalt.

Hver gang noen tenker utenfor boksen og gjør  ting jeg har gått å tenkt på- til praksis- blir jeg litt skuffet over meg selv at det kun ble med tanken.
"Det hadde vært awsome- men man kan ikke bare gjøre slik" " Det ville ikke bety noe fra eller til om jeg prøvde" 

Og når noen faktisk setter tanker til liv så er det som om det starter en ny energibølge som ikke var der fra før. De gir noe av seg selv sammen med universets energikilde som gir andre ubevisst tillatelse til å gjøre det samme. De åpner opp for en nyskapende måte å tenke og være på. De bygger ny vei. 

Det blir tatt i mot med åpne armer og vi kan alle gå et skritt frem.

Legger du merke til alle signalene som dukker opp i løpet av dagen? Noe du ser på tv`n, eller leser en plass,drømmer, hører, tenker- legger du brikkene sammen og danner deg ditt eget bilde? 
Om du er åpen for det, blir du snakket til mellom linjene, gjennom en rød tråd av opplevelser, følelser og sinnsstemning.

Jeg utfordrer jeg deg til å prøve i mårra. Om du er våken, oppmerksom,rolig, innstillt og åpen så vil du få mange signaler fra universet som du bør ta inn. 

Det kan være svar på noe du har grublet på, livslærdommer som man bare enten blir minnet på fordi man trenger det, eller livslærdommer man kan ta inn fra avstand og slippe å gå igjennom problemet selv for å komme videre. Det kan være som om noen prøver å fortelle deg noe som er viktig i dine beslutninger eller en bølge av kraft du trenger for å mestre neste oppgave. Det kan være alt mulig, men om du ikke er tilstede i deg selv har du ingen mulighet for å fange det opp. 

Klokka er nå 02.08 og 12.12.12 er forbi. Jeg avslutter med et sitat fra Engleskolen som de la ut tidligere idag på Facebook.

13.12.2012 kl.02:10 i Selvutvikling 4 kommentarer Permalenke Tips en venn

  • 02.12.2012 kl.17:19 Blogg

...Alt ettersom du ser det. Klokka er 17.00 og jeg stod opp for 2 timer siden. Julebord vøtt. 
Vi startet gårsdagen med Monrad Lagturnering. Har igrunnen aldri gått så dårlig i en lagturnering noen gang- vi vant ikke en eneste kamp, haha=)

 Jaja, så var det videre opp i huset en times tid for litt vorsing, så var det ned igjen på Farsund Fjordhotell for Julebord. Jeg var egentlig sulten i utgangspunktet som jeg alltid er, men på dette tidspunktet hadde jeg drukket meg litt mett. Men det var utrolig god mat vi fikk, men ikke så voldsomt mye jeg fikk i meg i forhold til slik jeg vanligvis hiver innpå god mat - som et utsultet afrikabarn. 

Etterhvert ble det en del allsang som jeg ikke tok del i fordi de sang Lista sanger? Haha ikke helt min greie. Så jeg gikk inn i baren heller der det var live musikk og dansegulv. Marit koste deg! 
Så fant vi oss en taxi midt på natta og kjørte til byen, der det ikke var så mye action så vi vendte nesen tilbake til huset. Problemet var bare at det var så syyykt kaldt og taxiene kom aldri.

Så jeg måtte inn å redde dagen, stoppet en tilfeldig bil, som var som sendt fra himmelen. Selfølgelig kunne han kjøre oss hjem!

På veien kjørte vi forbi dette nydelige treet

Og siden jeg nettop hadde sutret til Tommy om at jeg ikke fikk tatt bilde av det nydelige hvite treet vi kjørte forbi i Sverige sist helg så fikk han sjåføren til å snu bilen! 
"Må blogge henne" sa Tommy =) Han liker å kalle ting for han og ho-kjønn! *Søtt*

Joda så når vi endelig kom frem til huset så var det ca 3 timer til vi måtte opp igjen, for Tommy og David måtte videre til Stavanger for å spille NM klubblag kamp der klokka 10.00. 
Noe av det værste alså. Først å sove på sofan med kun et teppe over seg som gjorde at jeg lå å frøys, så måtte stå opp etter 3 timer for å dra ut ut denne kulden og inn i en bil som varmeapparatet ikke funker på. Da angret jeg på at jeg hadde droppet å ta med skjerf og slike ting, jeg og Klukk kunne heldigvis hoppe av hjemme og gå å legge oss i den varme leiligheten vår (tok sin tid før vi tinte) men stakkars Tommy og David, som i tillegg til omtrent null søvn, typ litt hangover og være ekstremt kalde måtte spille hele 2 kamper idag. Håper det har gått bra med dem, de holder nok på fremdeles?


 Vi ligger for øyeblikket i hver vår ende av sofan og koser oss på pc`n. Tenkte jeg skulle hoppe i dusjen snart og tenke på middag før jeg går inn i serie verdenen igjen. Elsker Søndager, og særlig når jeg har fri i mårra og! weeee. 

Vi snakkes i mårra da, håper alle har hatt en fin helg. Neste Lørdag er det julebord med jobben, gleder meg allerede=)
02.12.2012 kl.17:19 i Blogg Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn

  • 01.12.2012 kl.09:29 Blogg

Gog morgen. 

Nå er vi øyeblik på vei til farsund for monrad lagturnering og julebord! 

Wish me luck? =)

01.12.2012 kl.09:29 i Blogg 2 kommentarer Permalenke Tips en venn

hits